SAJTÓKÖZLEMÉNY

Átadták az Ujvári János diplomadíj-pályázat díjait a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalában

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala kiemelt figyelmet fordít a társadalom és a gazdasági szereplők szellemitulajdon-védelmi kultúrájának ápolására. Számos, évtizedes múltra visszatekintő programot és kampányt szervez a felnövekvő generációk nevelésének támogatása érdekében. Ennek részeként hosszú évek óta együttműködik a legkiválóbb hazai felsőoktatási intézményekkel szellemitulajdon-védelmi tárgyak oktatásának támogatásával, előadók képzésével.

A szellemitulajdon-védelmi tudatosságnövelő törekvések része a felsőoktatási intézményekben végzős hallgatók számára évről-évre meghirdetett diplomadíj-pályázat. Az immár tíz éves múltra visszatekintő megmérettetés célja eredetileg az iparjogvédelmi tudatosság növelése volt, amit később kiegészített a szerzői jogi témával való pályázás lehetősége, így a program immár a szellemitulajdon-védelem egészét felöleli. A pályázat lényege, hogy a végzős hallgatókat diplomatémájuk szellemitulajdon-védelmi szempontból történő vizsgálására és ennek alapján egy-egy tanulmány elkészítésére ösztönözze a diplomamunka mellékleteként vagy részeként.

A másfél millió forint összdíjazású, három kategóriában meghirdetett pályázat legjobbjai - a verseny I-III. helyezettjei, a 12 díjazott - hat egyetem diákjai közül került ki ebben az évben.

Első díjat nyert 2013-ban szabadalom kategóriában Bérczes Zsófia, szerzői jog témakörben készített diplomamunka-pályázatával Takó Sándor - mindketten a Pázmány Péter Katolikus Egyetem diákjai -, védjegy kategóriában pedig Szakács Lilla Fanni, az Eötvös Loránd Tudományegyetem hallgatója.

A díjakat dr. Németh Gábor igazgató, az innovációs főosztály vezetője adta át 2013. szeptember 18-án, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalában.

Dr. Németh Gábor igazgató,
Innovációs Főosztály

Csoportkép balról jobbra
Horváth Bálint, Szakács Lilla Fanni, Bérces Zsófia, Gőz Viktória, Kormos Réka, Cselenkó Vera, Pósa Dorottya Cecília, Hrecska Renáta, Urbán Kitti, Ujhelyi Dávid, Takó Sándor.

 
 
 

A képeket Perness Norbert készítette.

2013/09/18